Tinerii cer liderilor lumii mai multe eforturi pentru mediu

O adunare internationala a tinerilor si copiilor din intreaga lume, considerata cel mai mare eveniment de tineret pe tema schimbarilor climatice, a facut presiuni asupra liderilor planetei pentru a creste eforturile de protectie a mediului, informeaza Reuters.

“Noi, tinerii, 3 miliarde de persoane de pe glob, suntem foarte ingrijorati si frustrati ca guvernele din tarile noastre nu fac suficiente eforturi pentru a combate schimbarile climatice. Suntem de parere ca trebuie sa luam cu totii masuri radicale urgente”, au spus tinerii in cadrul unei declaratii facute in timpul conferintei lor din Coreea de Sud.

Organizat de Programul ONU pentru Mediu (UNEP), evenimentul a reunit in Coreea de Sud 700 de tineri din zeci de tari, cu varste intre zece si 24 de ani, dornici sa discute despre problemele legate de schimbarile climatice, inaintea summitului de la Copenhaga din decembrie. Summitul va incerca sa aduca 192 de tari din intreaga lume la un acord de mediu care sa inlocuiasca protocolul de la Kyoto si sa limiteze nivelul emisiilor.

“Noi suntem generatia de maine. Deciziile luate astazi ne vor defini viitorul si lumea in care vom trai. Asadar, le cerem guvernelor din intreaga lume sa adopte seria de reglementari post-Kyoto. Este vorba despre vietile noastre”, a declarat delegatul ONU, Anne Walraven, in varsta de 23 de ani.

Declaratia le-a solicitat guvernelor sa impuna legi stricte pentru poluatori, sa dezvolte planuri de actiune monitorizate independent pentru emisiile de carbon si sa incurajeze folosirea combustibililor ecologici.

„Faceti educatia ecologica obligatorie in scoli si universitati si promovati constientizarea in cadrul comunitatilor – un public informat este un public puternic”, a adaugat delegatul ONU.

De asemnea, tinerii le-au cerut oamenilor obisnuiti sa foloseasca mijloace de transport alternativ, sa impulsioneze afacerile pentru a fabrica produse ecologice.
 

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri