Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Tonul ar putea disparea pana in 2048

Pescuitul excesiv ar putea cauza extinctia pestelui ton, pana in 2048, au avertizat membrii Greenpeace si ai unui grup conservationist din Taiwan. Acestia au cerut taiwanezilor sa reduca pescuirea acestui peste si vor face acelasi apel si in Japonia, relateaza Earth Times.

Japonia este natiunea care pescuieste cel mai mult ton din lume, fiind urmata apoi de Taiwan. In cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Taipei, Greenpeace si Societatea pentru Mediu si Animale din Taiwan au facut un apel urgent la guvernul taiwanez sa se alature comunitatii globale in reducerea pescuitului pestelui ton cu 50%.

Oamenii de stiinta averitzeaza ca daca actualele trenduri ale exploatarii tonului vor continua, acesta ar putea disparea complet pana in 2048.

„Daca nu luam masuri imediate acum, nu va mai exista ton pentru generatiile urmatoare. Avand un rol foarte important in regiunile de pescuit in Pacific, Taiwanul ar trebui sa colaboreze cu alte guverne si sa reduca pescuirea tonului cu 50%”, a declarat Stephen Campbell, reprezentant Greenpeace.

Pacificul Central si de Vest este cea mai mare regiune din lume in care se pescuieste tonul. Peste jumatate din cantitatea de ton pescuita anual de pe intreg globul, aproximativ 2,5 milioane de tone, provin din Pacific.

Foto: knowledgenews.net

spot_img

Ultimele știri