Toyota Romania a lansat noul model hibrid Prius

Toyota Romania a lansat noua generatie a modelului hibrid Prius care dispune de trei versiuni de echipare, la preturi cuprinse intre 25.300 euro si 30.050 euro, inclusiv TVA, anunta Mediafax. Cele trei niveluri de echipare ale noului Prius sunt Luna, Sol si Sol Plus.

„Sunt convinsa ca toti clientii interesati de Prius vor fi foarte incantati de noua generatie a acestui model, de design-ul exterior foarte atragator, de noutatile tehnologice pe care Prius le aduce cu fiecare noua generatie, de calitatea excelenta a materialelor la interior si nu in ultimul rand de faptul ca 80% din acest model este reciclabil”, a declarat pentru Green Report, Ana Maria Toma, PR & Events Coordinator Toyota Romania.

Reprezentantii Toyota din Romania spera ca vanzarile noului Prius sa aiba cel putin succesul din 2008. „Pentru 2009, speram sa ne mentinem cel putin la nivelul lui 2008, 80% din vanzari fiind aferente noii generatii. Toyota Prius vandute pana in anul 2009: 12 unitati in 2006, 37 unitati in 2007, 68 unitati in 2008”, a mai precizat Toma.

Noul model Toyota Prius are are un motor pe benzina de 1,8 litri, care dezvolta 99 de cai putere (CP) si un cuplu maxim de 142 Newton-metri (Nm), iar alaturi de acest propulsor mai are unul electric care poate genera 82 CP si un cuplu de 207 Nm. Sistemul de propulsie hibrid este cuplat la o cutie de viteze automata de tip E-CVT (cu variatie continua).

Puterea reala combinata a celor doua motoare este de 136 CP. Viteza maxima a modelului este de 180 de kilometri pe ora (km/h), iar demarajul de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 10,4 secunde. Consumul urban al acestei masini este de 3,9 litri de benzina la 100 de kilometri parcursi. Pentru aceeasi distanta, dar in afara oraselor, masina are un consum de 3,7 litri de benzina, potrivit Toyota.

Dotarea standard a masinii include sapte airbag-uri, ABS si VSC+ (sistem de control al stabilitatii), cruise control, computer de bord, volan imbracat in piele, aer conditionat cu reglare automata si radio CD cu MP3. In plus, masina dispune de oglinzi exterioare reglabile electric si geamuri actionabile electric la toate cele patru portiere, jante din aliaj, proiectoare de ceata, faruri cu LED-uri (pentru faza scurta), stopuri cu LED-uri si parbriz cu filtru UV.

Versiunile mai scumpe ofera utilizatorului posibilitatea de a porni aerul conditionat din telecomanda si dispun de instalatie de ventilatie alimentata de panouri solare montate pe plafon, precum si de sistem de navigatie cu ecran senzitiv (touch screen).

Vanzarile de automobile Toyota in Romania au scazut cu 67,8% in iulie, la 325 unitati, pe o piata a autoturismelor care a avut un declin de 58,5%, la 12.211 unitati. In primele sapte luni din acest an livrarile de masini Toyota au scazut cu 68,6%, la 1.876 masini, declinul pietei fiind de 52,2% in perioada analizata, la 82.821 unitati.

Foto: hotnews.ro

spot_img

Ultimele știri