Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Traseu de circulatie pentru pietoni si biciclisti – brand pentru Bucuresti

Bucurestiul ar putea avea, in urmatorii ani, un brand turistic, dezvoltand un traseu de circulatie destinat exclusiv pietonilor si biciclistilor (TUB), pe o lungime de 9,5 kilometri, care poate fi parcurs in circa doua ore pe jos sau intr-o jumatate de ora cu bicicleta.

Forum Invest, in parteneriat cu Primaria Capitalei si Asociatia Spatiu Urban Bucuresti, propune initierea unui traseu pentru pietoni si ciclisti, care sa conecteze cele mai interesante zone si spatii publice din centrul Capitalei, ca un nou sistem urban. Circuitul TUB este un concept nou, destinat spatiului public, menit sa creeze premisele unei regenerari urbane si dezvoltarii unui sistem alternativ de circulatie, in centrul orasului, deja supraaglomerat.

"Orasul este trait prin masini, s-a uitat ca este si populat. Acest proiect incearca sa dea o alta perspectiva Bucurestiului si sa ne ia si pe noi, ca oameni, in seama", a declarat, vineri, intr-o dezbatere pe acest subiect, Mario Cuibus, unul dintre initiatorii proiectului.

Prezent la masa rotunda organizata cu prilejul prezentarii conceptului TUB, arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, a afirmat ca municipalitatea "imbratiseaza" acest proiect, dar propune ca amendamente introducerea acestui concept intr-un plan integrat de dezvoltare al Bucurestiului.

"La nivelul Bucurestiului nu s-a facut un asemenea plan integrat si am decis sa facem un plan pentru structurarea lui. Pana la sfarsitul acestui an, ne propunem ca acest plan integrat sa fie finalizat, astfel incat, pentru dezvoltarea traseului turistic de care vorbim, sa putem atrage fonduri structurale", a precizat Patrascu. Arhitectul sef a admis ca este nevoie de un astfel de circuit pietonal in Bucuresti, care va implica si o dezvoltare a proiectului ce vizeaza pistele pentru biciclisti, dar si construirea unor poduri peste Dambovita.

 

spot_img

Ultimele știri