Turistii Olimpiadei de iarna pot circula pe noua linie electrica de tranzit

O noua linie electrica de tranzit, ce este asteptata sa transporte mii de turisti pe durata Jocurilor Olimpice de la Vancouver, va deveni operationala de luni, cu trei luni inainte de program, potrivit Reuters.

Canada Line traverseaza 19 kilometri si leaga suburbia Vancouverului de aeroportul international si de orasul vecin, Richmond. Ruta include doua tunele si un pod si se estimeaza ca poate fi parcursa in 26 de minute.

Noua linie de tranzit are o capacitate ce echivaleaza cu cea a unei autostrazi de 10 benzi. Potrivit calculelor, linia va economisi 200.000 de calatorii cu automobilul pe reteaua aglomerata de sosele a coastei de vest a Canadei.

Linia electrica este cel mai mare si mai costisitor proiect de infrastructura din British Columbia, inaugurat cu sase luni inainte de Olimpiada de iarna. Spre deosebire de majoritatea oraselor din America de Nord, Vancouver nu are un sistem extins de autostrazi care sa lege suburbiile si aeroportul de oras, iar organizatorii se temeau de potentialele congestii in trafic.

Proiectul a fost finalizat in patru ani, iar finantarea a provenit dintr-un parteneriat intre sectorul public si cel privat. Pana in 2013, 100.000 de pasageri vor calatori zilnic pe noua linie.

Foto: http://www.canadaline.ca/

spot_img

Ultimele știri