Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Uciderea unui numar limitat de balene, solutia pentru un acord

Uciderea unui numar limitat de balene este singura modalitate de a controla vanarea animalelor, sustine fostul premier neo-zeelandez Geoffrey Palmer, informeaza BBC News.

Acesta a declarat ca incercarile de a ajunge la un acord global privind vanatoarea de balene ar esua daca natiunile nu ajung la un compromis. Australia, care sustine o interzicere totala a vanatorii, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la afirmatiile fostului premier neo-zeelandez si respinge sustinerea unei astfel de scheme.

Palmer, care reprezinta Noua Zeelanda in cadrul Comisiei Internationale a Vanatorii de balene (IWC), spune ca tarile implicate in vanatoare si-au marit capturile in ultimii ani.

El a mai spus ca un compromis ar duce la o reducere mare a numarului de balene omorate comparativ cu numarul actual. In lipsa unui compromis, tot controlul asupra vanatorii va fi pierdut. Acesta a mai spus ca “incarcatura emotionala” a unei interziceri totale este nerealista. “Omorarea balenelor provoaca nefericire in randul opiniei publice din Noua Zeelanda, si acelasi lucru se intampla si in alte tari. Dar, adevarul este ca nu toate culturile sau toate tarile vad problema in acelasi mod”, a adaugat acesta.

Japonia a abandonat vanatoarea de balene in 1986 dupa ce a fost de acord cu un moratoriu global, dar continua sa vaneze peste 1000 de balene anual sub pretextul cercetarii stiintifice. Japonia, Islanda si Norvegia vaneaza impreuna peste 2.000 de balene anual.
 

spot_img

Ultimele știri