Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

UE ar putea limita emisiile vehiculelor comerciale

Industria auto s-ar putea confrunta cu un plafon asupra emisiilor de carbon ale vehiculelor comerciale usoare vandute in tarile Uniunii Europene incepand cu iulie 2013, potrivit unui document UE citat de Reuters.

Propunerea Comisiei Europene, ce va fi prezentata in luna octombrie, s-ar putea transforma intr-o lege prin care cei care nu respecta plafonul vor fi amendati cu 120 de euro pe vehicul. Cei care depasesc limita cu mai putin de 3 grame vor primi penalizari mai usoare.

Astfel, emisiile vehiculelor comerciale ce cantaresc mai putin de 2,6 tone nu vor putea depasi 175 de grame incepand cu luna iulie a anului 2013. Pana in 2020, ele trebuie sa scada si mai mult, pana la un maxim de 135 de grame.

Surse Reuters arata ca producatorii de vehicule comerciale usoare exercita deja presiuni asupra Comisiei Europene pentru amanarea termenelor. Grupurile de mediu sustin ca Jose Manuel Barroso, presedintele comisiei, trebuie sa mentina aceste prevederi daca doreste sa isi respecte promisiunea de a “decarboniza” transportul la nivel european.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri