Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

UE sprijina interzicerea pescuitului de ton

Comisia Europeana a anuntat oficial ca sprijina interzicerea pescuitului de ton cu inotatoare albastre, specie aflata pe cale de disparitie, informeaza The Telegraph.

In prezent, tonul nu este protejat prin lege si se serveste in restaurantele de sushi din toata lumea. Comisia Europeana ar putea interzice in curand aceasta specialitate prin Conventia pentru comertul international cu specii pe cale de disparitie (CITES).

O astfel de decizie ar suspenda comertul international cu ton cu inotatoare albastre in Atlanticul de Nord si in Marea Mediterana pana cand specia nu mai este amenintata cu disparitia.

„Populatia de ton cu inotatoare albastre a scazut pana la un nivel critic. A ajuns pe cale de disparitie din cauza managementului rusinos al rezervelor de peste in UE. Dar actiunea de astazi nu inseamna ca pestii sunt salvati deja. Mai trebuie ca statele membre  sa isi dea acordul pentru aceasta interdictie si sa urmeze calea unor tari ca Marea Britanie”, a explicat Willie Mackenzie, din partea organizatiei Greenpeace.

Statele membre UE trebuie sa ia o decizie la reuniunea CITES din martie 2010, dar pozitia oficiala a Comisiei Europene ar putea sugera ca decizia de anul viitor va fi similara.

Foto: week.divebums.com

spot_img

Ultimele știri