Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Un traseu inedit la poalele Retezatului

Turistii care viziteaza Tara Hategului au acum la dispozitie un nou traseu, punctat cu panouri informative si enigme ce vor aduce premii celor care descopera solutiile.

Traseul din muntii Retezat a fost conceput pentru cei care trec prin comuna Salasu de Sus, sau petrec mai multe zile aici. Circuitul incepe la Centrul de vizitare Nucsoara si poate fi strabatut pe jos in 3-4 ore. Dificultatea este mica, iar turistii trebuie sa urmeze marcajul banda albastra si sagetile indicatoare.

Pe cele sase panouri informative plasate de-a lungul traseului apar fotografii, desene si informatii inedite despre animalele si plantele care traiesc in Retezat si la poalele muntelui, despre istoria si traditiile locului. In plus, ele includ enigme, imagini ghicitoare, povesti si legende. Ca sa gasesti raspunsul la enigma de pe un panou, trebuie sa ajungi la panoul urmator. La sfarsitul traseului, cei isteti primesc un premiu la Centrul de vizitare Nucsoara.

Turistii sunt sfatuiti sa poarte incaltaminte sport, comoda, antiderapanta, haina sau hanorac de ploaie, ochelari de soare, o sticla cu apa si bomboane cu vitamina C pentru a preveni febra musculara. Aruncarea de ambalaje si resturi pe traseu este interzisa cu desavarsire.

Traseul face parte din proiectul „Voturi, copii si flori pentru Retezat”. Acesta este finantat prin programul „Spatii verzi” lansat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania. Astfel, o parte din banii platiti de posesorii de autovehicule pentru combustibilul cumparat de la statiile Mol au ajuns la Parcul National Retezat si la alte parcuri din Romania.

spot_img

Ultimele știri