Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ursii koala dispar in 30 de ani

Ursii koala din Australia ar putea disparea complet in urmatorii 30 de ani daca ritmul de declin al speciei se mentine la aceleasi cote, informeaza Reuters.

Proiectele de dezvoltare desfasurate de oameni, incendiile si incalzirea globala au facut ca populatia de ursi koala a Australiei sa ajunga la un numar cuprins intre 43.000 si 80.000 de exemplare, de la 100.000 cat estimau specialistii ca mai traiesc.

"Ursii koala lipsesc in orice directie ai privi. Daca vom continua sa taiem copaci nu vom mai avea ursi koala", a explicat Deborah Tabart, director LA Australian Koala Foundation.

Membrii asociatiei se afla in aceste zile in capitala australiana Canberra pentru a incerca sa convinga autoritatile sa declare ursul koala specie pe cale de disparitie. Printr-o astfel de decizie, habitatul ursilor ar fi protejat prin lege.

Comisia guvernamentala care stabileste lista speciilor pe cale de disparitie a respins in 2006 cererea ca ursii koala sa fie inclusi intre speciile pe cale de disparitie. O noua evaluare va avea loc la mijlocul anului viitor.

Ursii koala traiesc in padurile de eucalipt din estul si sudul Australiei si sunt recunoscuti pentru preferinta pentru anumite frunze de eucalipt.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri