Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Puternice manifestatii antinucleare,  in Japonia, la 6 luni dupa Fukushima

Mii de protestatari au iesit pe strazile din Tokyo, cat si in alte orase ale Japoniei, pentru a-si exprima nemultumirea  fata de modul in care guvernul a gestionat accidentul nuclear de la Fukushima, survenit  in urma cu 6 luni, in 11 martie 2011, scrie la tribune.fr.

Unul dintre cele mai mari cortegii, estimat la 2.500 de manifestanti, a trecut in mars apasat prin fata Tokyo Electric Power (Tepco), exploatatorul centralei de la Fukushima, avariata in urma cutremurului si a puternicului tsunami care au lovit nordul arhipelagului japonez in 11 aprilie.

Manifestantii au format, de asemenea, si un lant uman in jurul cladirii care adaposteste Ministerul Comertului, insarcinat sa supravegheze sectorul nuclear din Japonia.

Japonezii vor energie "verde"

Protestarii japonezi au cerut inchiderea definitiva a tuturor centralelor nucleare din Japonia, cat si o schimbare a politicilor guvernamentale in favoarea energiilor regenerabile.

Patru tineri au anuntat ca vor intra in greva foamei pentru a-si sustine revendicarile legate de inchiderea centrarelor nucleare japoneze, iar acest lucru se va intampla, au spus ei, peste 10 zile, in cazul in care autoritatile japoneze nu vor lua masurile cerute de protestatari.

"Cred ca este foarte important ca tanara generatie sa se opuna energiei nucleare, iar pentru a ne impune punctul de vedere trebuie sa ne mobilizam. Acesta este motivul pentru care, peste 10 zile, ne-am decis sa intram in grva foamei”, a spus Naoya Okamoto, in varsta de 20 de ani.

Mihaela Pavnutescu
 
Citeste si: Radiatiile de la Fukushima, in apa de ploaie si laptele din Romania; Greenpeace avertizeaza: Radiatiile din mediul marin de langa Fukushima depasesc cu mult limitele admise; Apa radioactiva se acumuleaza amenintator la centrala Fukushima

spot_img

Ultimele știri