Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Vanatoarea de primavara din Malta incalca regulamentele UE

Curtea Europeana de Justitie a decis astazi ca vanatoarea de pasari desfasurata primavara in Malta incalca regulile de conservare in vigoare in tarile Uniunii Europene.

Comisia Europeana (CE) obliga prin aceasta decizie Malta sa protejeze corespunzator populatia de pasari. Potrivit unei directive europene, vanatoarea de pasari salbatice este interzisa, desi unele specii pot fi vanate in afara perioadei de inmultire si a sezonului de migratie.

Pana in 2008, Malta a permis vanatoarea de prepelite si porumbei salbatici pe durata primaverii, o perioada cheie pentru migratie si inmultire. Din acest motiv, impactul vanatorii asupra numarului de pasari a fost mai mare.

In aprilie 2008, CE a cerut curtii europene sa aplice masuri interimare pentru prevenirea vanatorii pana la finalizarea cazului. Astazi, instanta de judecata a decis ca vanatoarea de primavara din Malta duce la o rata de mortalitate a prepelitelor de trei ori mai mare fata de sezonul de toamna. In cazul porumbeilor salbatici, diferenta este si mai dramatica, ei avand o rata de mortalitate de opt ori mai mare.

Vanatoarea de pasari in tarile Uniunii Europene este reglementata de Directiva pentru Pasari Salbatice din 1979. Un acord important pentru vanatoarea sustenabila a fost semnat in 2004 de vanatori si grupurile ce militeaza pentru conservarea pasarilor.

Foto: madridejos.net

spot_img

Ultimele știri