Vietnamul ar putea construi un parc eolian de 400 de megawati

Autoritatile din Vietnam deruleaza un studiu de fezabilitate pentru constructia celui mai mare parc eolian al tarii, transmite Earth Times. Cei 3.000 de kilometri de coasta ai tarii au un potential eolian major.

Premierul Nguyen Tan Dung a cerut ministerului comertului si industriei sa termine studiul pana in luna mai. Parcul ar urma sa fie construit in provincia Ninh Thuan, de pe coasta de est a Vietnamului si ar avea o capacitate de aproximativ 120 de megawati. Potrivit directorului Asociatiei vietnameze pentru energie sustine ca parcul ar putea ajunge pana la o capacitate de 400 de megawati. Proiectul ar beneficia de asistenta si expertiza daneza.

Guvernul regional din Ninh Thuan a aprobat deja cinci proiecte private pentru energie eoliana, dar lucrarile nu au inceput la niciunul dintre ele. Unul dintre acestea, derulat in colaborare cu producatorul german EAB Projektmanagement, a primit o lovitura serioasa in luna decembrie, cand directorul executiv din Vietnam a fost arestat pentru frauda.

In prezent, in Vietnam functioneaza un singur parc eolian, cu o capacitate de 7,5 megawati. Acesta este programat sa se extinda pana la sfarsitul anului, pana la o capacitate de 18 megawati.

Proiectele eoliene din Vietnam sunt intarziate de pretul redus pentru energia traditionala.

Foto: wind-industry-germany.com

spot_img

Ultimele știri