VIP-urile britanice promit sa-si reduca amprenta de carbon

Celebritatile, companiile energetice si fashion designerii din Marea Britanie s-au angajat sa isi reduca emisiile de carbon pana in 2010, actiune preliminara summitului ONU de la Copenhaga (COP15), anunta Reuters.

Campania 10:10, lansata de ziarul Guardian, Comic Relief si ONG-uri de mediu, are ca scop incurajarea a mii de englezi sa isi diminueze amprenta proprie de carbon cu 10%, pana anul viitor.

Daca suficienti oameni se angajeaza sa isi reduca emisiile, guvernul britanic ar fi in masura sa faca presiuni pentru un acord climatic mai puternic la COP15.

Faimosul expert in gastronomie, Delia Smith, designerii de moda, Vivienne Westwood si Nicole Farhi, clubul de fotbal Tottenham Hotspur si companii energetice precum Centrica, EDF si E.ON s-au inscris in campanie.

Campania 10:10 ii indeamna pe oameni sa faca mici sacrificii si schimbari in rutina lor zilnica pentru reducerea emisiilor de carbon.

Indemnurile sunt impartite in sectiuni diferite variind de la transportul aerian, pana la electronicele de consum, alimente si imbracaminte. Acestea includ sfaturi precum urmarea stilului de viata vegan de trei ori pe saptamana si cumpararea hainelor si telefoanelor mobile la mana a doua.

10:10 este una dintre campaniile preliminare negocierilor de la Copenhaga. „TckTckTck”, o campanie globala, a fost lansata la sfarsitul lunii august avand ca scop convingerea guvernelor sa stabileasca o tinta mai aspra de reducere a emisiilor globale.

Foto: isiria.files.wordpress.com

spot_img

Ultimele știri