Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Zeci de balastiere amendate de Garda de Mediu

Comisarii Garzii de Mediu au dispus sistarea activitatii de exploatare la sase balastiere si au amendat cu aproape 1,8 milioane de lei alte 40 de astfel de societati, in urma unui control desfasurat in patru judete, in perioada mai – august, informeaza Agerpres.

In scopul verificarii legalitatii desfasurarii activitatilor de exploatare si comercializare a agregatelor minerale, nisip si pietris de catre agentii economici, Garda Nationala de Mediu a desfasurat activitati de inspectie si control in domeniul protectiei mediului, sectorial pentru activitati de extragere si prelucrare agregate minerale, respectiv nisip si pietris, in judetele Arges, Giurgiu, Cluj si Buzau.

Au fost verificate in principal: detinerea actelor de reglementare din punct de vedere a protectiei mediului si valabilitatea acestora, concordanta aspectelor mentionate in autorizatiile de mediu cu realitatea din teren, existenta deseurilor, de orice fel, in interiorul perimetrelor de exploatare, luand in considerare faptul ca majoritatea perimetrelor verificate sunt amplasate pe albia minora a raurilor etc.

Pe parcursul actiunilor de inspectie si control au fost verificate un numar de 59 societati comerciale. In urma verificarii documentelor si a activitatilor in teren de exploatare si comercializare a agregatelor minerale, nisip si pietris, s-au aplicat 40 sanctiuni contraventionale in valoare de 1.797.000 lei si s-a dispus sistarea activitatii de exploatare la sase societati.

Principalele deficiente constatate pentru care au fost aplicate sanctiunile contraventionale au fost: lipsa actelor de reglementare din punct de vedere a protectiei mediului, abandonarea deseurilor in interiorul perimetrelor de exploatare; nerespectarea conditiilor prevazute in actele de reglementare, nedetinerea documentelor necesare pentru activitatea de transport nisip si pietris.

Comisarii Garzii Nationale de Mediu au fost insotiti de reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale si ai Garzii Financiare.

Foto: prodeximp.ro

spot_img

Ultimele știri