Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Raliul masinilor electrice: Paris-Praga (Video)

Un convoi format din 24 de masini electrice a plecat din Paris spre Praga pentru a demonstra ca automobilul electric nu este doar un moft, ci o alternativa viabila la mijloacele de transport conventionale, scrie “La Tribune”.

Traseul are 3.000 de kilometri, trebuie strabatut in 15 zile, doar cu ajutorul bateriilor electrice, si se va incheia la Praga, pe 25 septembrie, chiar in ultima zi a Salonului Auto de la Frankfurt, unde va participa “artileria grea” a industriei internationale de automobile.

Vehiculele electrice care au pornit sa asedieze Europa parcurg 250 de kilometri zilnic, in doua etape, deoarece fac o pauza pentru a-si alimenta bateriile.

Ele traverseaza Belgia, Olanda, Germania, Elvetia si Austria, punctul final al traseului, ce trebuie atins pe 25 septembrie fiind Praga.

Impactul asupra mediului, al masinilor electrice participante la acest periplu, este calculat ca fiind direct proportional cu modul in care este produsa si furnizata energia pentru baterii.

Echipele participante, originare din Europa, SUA, India si Emiratele Arabe, s-au angajat sa produca in tarile lor, din surse regenerabile, echivalentul energiei utilizate pentru incarcarea bateriilor necesare parcurgerii, in numai 15 zile, a drumului lung de 3.000 de kilometri.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si: Masinile electrice – viitorul in materie de transport sau doar o noua sursa de poluare?; Institutiile vor primi peste 5.000 euro pentru fiecare automobil electric cumparat prin programul Rabla; UE cauta combustibili alternativi pentru masini verzi
 

 

 

spot_img

Ultimele știri