Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Raluca Fiser, Green Revolution: "Ne propunem dublarea numarului de utilizatori pentru bicicletele I’Velo, in 2011"

Cel mai mare program de bike-sharing din tara, I’Velo, isi propune sa aiba anul acesta 400.000 de utilizatori, adica doua mai multi decat anul trecut, a anuntat astazi Raluca Fiser, director executiv al Asociatiei Green Revolution, cu ocazia redeschiderii primului centru din Bucuresti, din Parcul Herastrau.

"Ma bucur ca ne aflam la lansarea celui de-al doilea an al celui mai mare proiect de bike-sharing din Romania, cu 200.000 de utilizatori in 2010, 400.000 de ore de pedalat si opt centre in cinci orase. Anul acesta ne dorim 400.000 de utilizatori. Am o singura solicitare catre primarii oraselor in care ne desfasuram activitatea: dati-ne piste si infrastructura", a spus aceasta cu ocazia inaugurarii programului pe 2011.

"Le multumesc tuturor partenerilor, in special Raiffeisen Bank, care a crezut in ideea noastra, chiar daca a parut nastrusnica la inceput", a mai declara Raluca Fiser.

Primul centru de bike sharing a fost redeschis astazi, de la ora 11.00, in cadrul unui eveniment ce a avut loc in parcul Herastrau, zona Pescarus.

Imediat dupa deschiderea centrului, Asociatia Green Revolution a organizat un tur cu 30 de biciclete I”Velo pe traseul Arcul de Triumf, bulevardul Kiseleff, bulevardul C-tin Prezan si Parcul Herastrau. Printre cei care au testat primii bicicletele I’Velo s-au numarat deputatul PSD Carmen Moldovan, eurodeputatul Daciana Sarbu, vedeta de televiziune Cabral si logodnica acestuia, Andreea Patrascu.

I’Velo, primul proiect national de bike-sharing

I’Velo este primul si cel mai mare proiect national de bike-sharing gratuit, fiind lansat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010.

Cele patru centre I’Velo din Bucuresti sunt localizate astfel: doua in Parcul Herastrau (un centru in zona Expo Flora, cunoscuta si Pescarus, iar celalalt in zona terasei Baraka), unul in Parcul Tineretului (la intrarea in parc inspre liceul Sincai) si cel de-al patrulea in Parcul Izvor (la intrarea in parc dinspre gura de metrou).

Prin intermediul I’Velo, in 2010 bucurestenii au avut la dispozitie 475 de biciclete cu care s-au putut plimba gratuit.

Romanii din restul tarii au avut la dispozitie 550 de biciclete (in orasele Cluj-Napoca, Iasi si Constanta, cate 150 de biciclete in fiecare municipiu, iar in Targu Mures – 100 de biciclete).

In 2010, bicicletele au fost inchiriate de peste 200.000 de ori, timp de peste 400.000 de ore. Odata cu deschiderea centrelor I’Velo au fost create 70 de noi locuri de munca.
 

spot_img

Ultimele știri