RBDD Tulcea ecologizeaza Delta in Saptamana Mediului

Angajatii Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD) Tulcea, administratia locala, scolile si institutiile locale vor desfasura joi actiuni de ecologizare in zonele naturale din RBDD, a traseelor turistice si a zonelor din apropierea localitatilor deltei.

Actiunile fac parte din seria de evenimente ce marcheaza „Saptamana mediului tau”, initiata de Ministerul Mediului. Pe 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Centrului Ecoturistic Delta Dunarii din Tulcea va gazdui expozitii tematice, iar pana pe 7 iunie se vor desfasura actiuni de constientizare in localitatea Sf. Gheorghe.

Astfel, in cadrul evenimentului “Apa uneste frontierele tarilor”, organizat in parteneriat cu Apa Nova Bucuresti, se va organiza un seminar international cu mese rotunde, dezbateri si ateliere de lucru, concentrate pe problemele mediului inconjurator si pe modalitatile de cooperare in acest sens. Seminarul va fi insotit de o expozitie cu lucrari realizate de artistul plastic Toader Gheorghe.

In cadrul proiectului „Delta Dunarii – Peisajul anului, 2007-2009”, ce se deruleaza in parteneriat cu organizatia „Prietenii Naturii International” (NFI) Austria si reprezentantii lor nationali, Asociatia Prietenii Naturii Romania, in data de 6 iunie 2009, se va inaugura oficial traseul tematic Natura Trail Sf. Gheorghe.

Printre expozitiile gazduite de orasul Tulcea se numara “O Sansa Dunarii Albastre”, ce include afise cu tema ecologicasi este realizata in parteneriat cu Liceul de Arta „George Georgescu” si "MiniEuropa la Tulcea", expozitie insotita de parada costumelor realizate din materiale reciclabile.
Editia de anul acesta a Zilei Mondiale a Mediului 2009 se desfasoara sub sloganul „Planeta are nevoie de TINE! UNiti combatem schimbarile climatice”.

Foto: www.ecodeltafishing.eu

spot_img

Ultimele știri