”I’Velo”, printre proiectele prezentate la targul de ONG-uri organizat de Petrom

Compania Petrom a organizat astazi o intalnire cu 45 de ONG-uri, invitand angajatii de la sediul Petrom City sa se familiarizeze cu programele acestora, in vederea donarii celor 2% din impozit. 

Angajatii au avut astfel posibilitatea de a afla informatii despre proiectele derulate de organizatii nonguvernamentale din domeniul mediului, sanatatii, educatiei si social. 

Unul dintre cele mai mari proiecte de mediu din Romania este programul de bike-sharing ”I’Velo”, realizat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank. Cei care vor sa sustina transportul verde pot redirectiona 2% din impozit catre proiectele sustinute de Asociatia Green Revolution. Gasiti aici mai multe informatii despre activitatea asociatiei si programele de mediu in derulare.

Legislatia romaneasca prevede ca orice persoana angajata sa aiba posibilitatea de a redirectiona doua procente din impozitul pe venit catre o organziatie nonguvernamentrala. Astfel, romanii pot contribui la solutionarea problemelor societatii romanesti, sprijinind acele ONG-uri care se ocupa direct de rezolvarea lor. 
 

Sprijina centrele de bike-sharing gratuit din tara

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit. 

Astfel, se creeaza un mecanism prin care cetatenii pot decide modul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul datorat pe venit. Practic angajatul informeaza statului asupra modului in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau. Daca doriti ca banii care merg oricum la bugetul de stat sa sustina initiativele  ce promoveaza tarnsportul sustenabil, puteti opta, prin completarea formularului 230, pentru dezvoltarea proiectului I’Velo.

Suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o parte a bugetului de stat redirectionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental.

Copiii, educatia, varstnicii, somerii, persoanele bolnave sau cu nevoi speciale, protectia mediului sau a animalelor, cultura, cercetarea sunt doar cateva din domeniile in care un procent din impozitul dvs. poate avea cu adevarat un impact.

Cititi si:

Peste 10.500 de inchirieri la centrele ”I’Velo” din Capitala

S-a deschis centrul de bike-sharing ”I’Velo” din Constanta

Inchiriaza gratuit o bicicleta I’Velo si hai in parc! Centrele de bike-sharing s-au redeschis VEZI VIDEO

spot_img

Ultimele știri