Renault nu va produce, deocamdata, vehicule electrice la uzina de la Mioveni

Renault nu va produce vehicule electrice la fabrica de la Mioveni, cel putin deocamdata, a declarat, pentru Green-report.ro, Anca Oreviceanu, directorul de comunicare de la Dacia-Renault. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat recent ca producatorul francez de automobile Renault ar fi interesat de fabricarea unor automobile electrice la Mioveni.

De asemenea, Borbely a spus ca se va intalni astazi cu vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, pentru a discuta pe marginea acestui subiect. Intalnirea dintre cei doi va avea loc, a confirmat Anca Oraviceanu, insa nu va avea legatura cu productia de vehicule electrice.

„Ministrul Laszlo Borbely a vrut sa stie mai multe despre diversele politici puse in practica de tarile europene in privinta vehiculelor electrice”, a declarat directorul de comunicare Dacia-Renault. Si asta pentru ca „sunt tari ca Franta si Spania care ofera subventii celor care cumpara vehicule electrice, iar ministrul Laszlo Borbely a vrut sa stie mai multe pe aceasta tema”, a mai spus Anca Oreviceanu.

Ministrul Mediului a declarat, intr-un material publicat de Gandul.info, ca se va intalni marti cu reprezentantii Dacia cu care va discuta o serie de subiecte, printre care pachetul de facilitati pe care le pregateste Guvernul pentru producatorii de vehicule electrice. In cadrul aceluiasi interviu, Laszlo Borbely a mai spus si ca cei de la Renault ar fi interesați să fabrice autovehicule electrice în România.
 

Foto: Pitesteanul.ro
Florin Tulbure

spot_img

Ultimele știri