Rolls-Royce 120EX Phantom, automobilul electric care se incarca wireless

Rolls-Royce a cheltuit peste un milion de dolari pentru a dezvolta un prototip de masina electrica, denumit 102EX, anunta Reuters. Automobilul are la baza modelul Phantom si, potrivit companiei, Rolls-Royce 102 EX dispune de cel mai mare ansamblu de acumulatori montat pana acum pe un vehicul – cantareste 640 de kilograme si dezvolta 74 kWh.

„Lucrurile se schimba radical in lume si noi trebuie sa ne indreptam atentia catre aceste schimbari. Insa clientii nostri trebuie sa ne spuna in ce directie sa ne indreptam”, a declarat Richard Carter, seful departamentului de comunicare globala al Rolls-Royce.

Rolls-Royce 102 EX poate fi incarcat prin inductie electromagnetica, ceea ce ar putea oferi o solutie ecologica pentru toate masinile.
„Autoturismul este dotat cu o serie de bobine amplasate sub masina si o placa de potrivire in pamant”, a declarat Andrew Martin, inginer sef la Rolls-Royce.

Masina se alimenteaza wireless, prin incarcare inductiva, care transmite energia direct in baterii, a explicat Martin.

„In cele din urma, intentia noastra este ca sistemul sa fie montat in podeaua garajului proprietarului. Acesta va parca apoi masina in garaj, cele doua sisteme vor da mana iar masina va incepe sa se incarce”

Compania Rolls-Royce lucreaza la acest sistem wireless, sperand sa il monteze intr-o buna zi si pe drumurile publice, astfel incat oamenii sa-si poata incarca masina in timp ce o conduc.

Foto: Rolls-Royce

Florin Tulbure
 

spot_img

Ultimele știri