Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Romania, alimentata cu 84% energie eco pana in 2050

Greenpeace a lansat un studiu potrivit caruia Romania, daca ar adopta o strategie energetica axata pe energie din surse regenerabile si eficienta energetica, ar putea fi alimentata cu energie regenerabila, in proportie de 84% pana in 2050, folosind tehnologia actuala. In plus, tara noastra ar putea reduce cererea finala de energie cu 40%.

”Expertii Ernst&Young considera ca indicele de atractivitate pentru energie regenerabila situeaza Romania pe locul 13 la nivel global. Este inacceptabil sa nu valorificam acest avantaj si sa continuam sa investim in nuclear si carbuni!”, a spus Doina Danciu, coordonator de campanii in cadrul Greenpeace Romania.

Studiul Greenpeace face o paralela intre doua scenarii energetice: unul de referinta, in care sectorul energetic evolueaza in ritmul actual, si un scenariu orientat spre energie din surse regenerabile si eficienta energetica, denumit [R]evolutia Energetica.

Potrivit studiului, din comparatia celor doua scenarii rezulta o serie de avantaje in favoarea [R]evolutia Energetica, si anume: un plus de 6.000 de locuri de munca, in perioada 2010-2030, reducerea costurilor de combustibil, prin eliminarea treptata a folosirii combustibililor fosili si a celui nuclear ori o mai buna securitate energetica, prin reducerea dependentei de importuri.

„Este primul an in care studiul analizeaza perspectivele energetice ale Romaniei. Incepand din 2005 si pana la aceasta data, au fost realizate mai multe editii ale Energy [R]evolution, prezentand atat scenarii energetice globale, cat si detaliate pentru anumite regiuni si tari. De la zona UE, la SUA, India, Australia, Brazilia, Rusia, Africa de Sud, si pana la tari mai apropiate Romaniei, precum Polonia si Ungaria”, a mentionat Ionut Cepraga, coordonator de campanii, Greenpeace Romania.

Mihaela Pavnutescu

spot_img

Ultimele știri