Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Rompetrol si Vodafone, campionii proiectelor de mediu

Cele mai bune proiecte de mediu derulate in Romania in anul 2012 au fost premiate, joi seara, la Bucuresti, in cadrul „Galei Premiilor pentru un Mediu Curat”.

Evenimentul, aflat la editia a patra, a fost organizat de ECOTIC, Hotnews.ro, Recolamp si Ateliere fara Frontiere.

In competitia anului 2012 s-au inscris 34 de proiecte de responsabilitate sociala in domeniul mediului.

Marele premiu a fost cucerit de compania Rompetrol, pentru initiativele de protectia mediului incluse in proiectul "Impreuna pentru fiecare”.

Premiul de Excelenta a revenit companiei Vodafone, pentru proiectul "Factura electronica”.

Premiul Eco a fost acordat Colegiului Economic ,,D.P. Martian” din Alba Iulia, pentru initiative de protectia mediului desfasurate in proiectul "PRONATURA 2012".

Premii speciale au fost castigate de Scoala Gimnaziala Speciala pentru deficienti de auz ,,Sfanta Maria" pentru proiectul "Spatiul verde – Garantia vietii", precum si de Siemens Romania, pentru proiectul "Victoria 20.20".

"Rolul unei companii este asemanator rolului pe care il avem oricare dintre noi in societate. Avem deopotriva drepturi, dar si responsabilitati. De aceea, am integrat in mod voluntar preocuparile fata de mediu si necesitatile comunitatii in strategia noastra de CSR. Premiul obtinut in cadrul Galei este o recunoastere a demersurilor Grupului Rompetrol, a rezultatelor deosebite si valorii adaugate generate de programul Impreuna pentru fiecare in ultimii 4 ani, la nivel national. Incurajam toti stakeholderii sa propuna proiecte inovative de mediu in urmatoarea editie a programului, sa se implice si sa contribuie alaturi de noi la un mediu mai curat”, a declarat, pentru Green Report, Costinela Dragan (foto), coordonator PR & CSR, Rompetrol.
 

Gala Premiilor mediatizeaza proiectele de mediu si de CSR

“Gala Premiilor pentru un Mediu Curat a devenit in ultimii ani o platforma importanta de popularizare a proiectelor de mediu si de CSR, a bunelor practici in domeniul protectiei mediului si al eficientizarii folosirii resurselor in Romania. Credem ca evidentierea acestor initiative va contribui la multiplicarea acestui tip de actiuni si va conduce la formarea unei atitudini noi, pro-active in randul cetatenilor Romaniei”, a declarat Valentin Negoita, presedintele ECOTIC.

“Gala Premiilor pentru un Mediu Curat si-a propus o schimbare vizibila in ceea ce priveste responsabilitatea fata de mediu atat a romanilor cat si a autoritatilor locale. De la an la an se vad schimbarile, facem progrese si suntem mandri ca foarte multe companii si institutii incep sa se implice si sa realizeze cat de important este sa protejam mediul inconjurator. Aceste competitii au rolul de a ne arata ca ne pasa de mediu si ca suntem activi in acest sens”, a declarat Bela Kovacs, director general al Asociatiei Recolamp.

In sase ani au fost gestionate peste 40.000 de tone DEEE

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 370 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol.

In cei sase ani de activitate, sistemul ECOTIC a gestionat peste 40.000 de tone de deseuri electrice.

Recolamp este o organizatie non-profit infiintata in septembrie 2007, autorizata de Ministerul Mediului si Padurilor, ce are ca membri fondatori companiile General Electric, Osram si Philips. Misiunea organizatiei consta in preluarea de la producatori a responsabilitatii privind gestionarea deseurilor de echipamente de iluminat, colectarea si reciclarea becurilor economice si a tuburilor fluorescente arse, in conditii de siguranta pentru mediu si pentru sanatatea populatiei.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Premii hi-tech pentru un mediu curat

“Impreuna pentru fiecare”, Premiul Special GBI 2012

 

spot_img

Ultimele știri