Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Rosia Montana, in dezbatere publica la Ministerul Mediului. Trimite un e-mail autoritatilor!

In perioada 1 martie – 1 aprilie 2011, oricine vrea sa isi sustina parerea cu privire la proiectul de exploatare aurifera de la Rosia Montana poate trimite un e-mail Minsterului Mediului, care a lansat astazi o dezbatere publica pe acest subiect.

Propunerile, comentariile si observatiile publicului ar trebui sa fie formulate pe tema completarilor la documentatia initiala de evaluare a impactului asupra mediului, depuse de Rosia Montana Gold Corporation la sfarsitul anului trecut.

Astfel, publicul are la dispozitie 30 de zile pentru a trimite un e-mail sau o scrisoare Ministerului Mediului pe aceasta tema. E-mailurile pot fi trimise la adresa gabriela.osiceanu@mmediu.ro , iar scrisorile la Ministerul Mediului si Padurilor, Directia Controlul Poluarii si Evaluare Impact, Bdul Libertatii nr. 12, sector 5 Bucuresti.

Detalii despre documentatia depusa de RMGG gasiti pe site-ul Ministerului.

Doar 9% dintre romani sunt de acord cu proiectul Rosia Montana

Doar 9% dintre romani s-au declarat de acord cu proiectul Rosia Montana, in timp ce 38% sustin ca sunt impotriva acestuia, iar 15% sunt doar partial de acord, potrivit unui sondaj recent dat publicitatii de Greenpeace si Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB).

Astfel, la intrebarea „Ati auzit despre proiectul Rosia Montana?”, 71% au raspuns afirmativ, 23% au raspuns ca nu au auzit despre acest proiect, iar 6% au declarat ca nu stiu sau nu raspund. In acelasi timp, 23% dintre participantii la sondaj au declarat ca nu sunt deloc informati despre proiectul Rosia Montana, in timp ce 42% au declarat ca stiu detalii despre acest subiect. Cei mai informati in aceasta privinta sunt locuitorii din mediul urban (in special cei din Bucuresti) si cei cu studii superioare, au descoperit autorii studiului.

Cercetarea a fost efectuata pe un esantion reprezentativ la nivel national, la sfarsitul anului trecut.

Carmen Albisteanu

 

spot_img

Ultimele știri