Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Rusia a interzis importul de legume din Germania si Spania

Rusia a sistat importul de legume din Germania si Spania din cauza castravetilor infestati cu bacteria E.coli, care a provocat pana acum moartea a 30 de nemti si contaminarea a 39 de suedezi, dintre care 15 se afla in stare grava, scrie „Le Monde”.

Masurile luate de guvernul rus s-ar putea extinde in curand la toate importurile de legume care provin din Europa, daca situatia nu se clarifica.

Spaniolii vor confirma de-abia maine daca bacteria E.coli provine de la castravetii exportati din Spania.

„Am dat ordin la frontiere ca niciun transport de legume din Spania sau Germania sa nu mai patrunda in Rusia, iar daca situatia nu se clarifica, vom interzice importurile de legume din toata Europa”, a declarat, pentru agentia Interfax, Guennadi Onichtchenko, seful serviciului sanitar rus.

In Suedia, 15 persoane infestate cu E.coli, in stare grava

Si in Suedia, numarul persoanelor contaminate cu bacteria E.coli a crescut la 39, iar 15 dintre acestia au complicatii grave, potrivit autoritatilor sanitare suedeze.

Toate persoanele infestate cu E.coli, din Suedia, sunt suspectate de a fi fost contaminate in timpul unei vacante in Germania, potrivit Institutului suedez de Prevenire a Bolilor Infectioase (SMI).

Puse in fata celui mai important val de contaminari cu bacteria E.coli, inregistrat vreodata in Germania, autoritatile sanitare din aceasta tara se tem ca situatia se poate inrautati.

Cehia si Austria au retras de la vanzare castravetii importati din Spania

Autoritatile din Cehia și Austria au retras de la vanzare castravetii importati din Spania, iar oficiali din Cehia au declarat ca astfel de castraveti contaminati ar fi fost exportati si in Ungaria si Luxembourg.

Agentia austriacă pentru sanstate si sigurantă alimentara a precizat ca interdictia vizeaza si rosiile, si vinetele. Un purtator de cuvant al Uniunii Europene a declarat ca doua sere din Spania au fost deja identificate ca sursa a infectiei, iar activitatea a fost suspendata.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si: Castravetii din Spania, posibila sursa E. coli responsabila de moartea a patru nemti. Romania nu este in pericol
 

spot_img

Ultimele știri