S-a deschis centrul  de bike-sharing ”I’Velo” din Constanta

Constantenii pot inchiria gratuit, incepand de astazi, bicicletele ”I’Velo”. Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Primaria municipiului Constanta, au inaugurat astazi editia 2011 a programului de bike-sharing ”I’Velo Constanta”.

Lansarea programului a avut loc la ora 13:00 la centrul ,,I’Velo”, din Parcul Tabacariei.

,,Primaria municipiului Constanta apreciaza si sustine initiativa de a oferi constantenilor posibilitatea de a folosi plimbarea cu bicicleta ca modalitate de a petrece timpul liber si de a incerca sa renunte chiar si pentru 2 ore la mijlocul de transport obisnuit, masina. Sper ca si in 2011 acest program sa fie un succes si sa atraga in parcul Tabacariei cat mai multi constanteni doritori sa incerce acest mijloc de transport sanatos si distractiv”, a declarat Decebal Fagadau, Viceprimarul Constantei.

135 de biciclete de inchiriat gratuit

,,Raiffeisen Bank sustine imbunatatirea calitatii vietii si de aceea am hotarat sa promovam bicicleta ca mijloc de transport alternativ si ca parte importanta a unei vieti sanatoase. Ii incurajam pe toti cetatenii si studentii din centrele universitare Bucuresti, Iasi, Brasov si Cluj sa incerce acest mijloc de transport nepoluant, sanatos si distractiv”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare Raiffeisen Bank Romania. 

La evenimentul de lansare au participat Petrica Munteanu, director in cadrul Primariei Constanta, Mariana Barde și Ileana Dumitrache din partea Raiffeisen Bank si Corneliu Belciug – Director Programe Asociatia Green Revolution.

,,Speram ca in 2011, primariile din cele 5 orase in care sunt implementate proiectele noastre sa treaca la actiune si sa vedem primele proiecte majore de infrastructura pentru biciclisti. Orice km de piste de biciclete, orice parcare realizata va reprezenta o dovada a parteneriatelor incheiate si asumate de primariile cu care noi colaboram” a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Bike-sharing gratuit la Constanta

,,I’Velo Constanta” se desfasoara in parteneriat cu Primaria Constanta iar cele 135 de biciclete ce sunt puse la dispozitie prin acest program vor putea fi inchiriate din Parcul Tabacariei, la fel ca in editia 2010.

Actualul sezon va fi deschis din martie pana in noiembrie 2011, in fiecare zi a saptamanii si week-endului, intre 10.00 – 18.00.

Bicicletele vor putea fi folosite gratuit, pe baza unui act de identitate si pe durata a doua ore.

“I’Velo”, cel mai important program de bike-sharing gratuit din Romania, se afla sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor si se desfasoara in Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi si Constanta. Prin intermediul programului, sunt puse la dispozitia doritorilor 1.100 de biciclete: 500 in Bucuresti, 100 in Brasov, 135 in Cluj-Napoca, 135 in Iasi si 135 in Constanta.

Raluca Petrescu

Cititi si:
 

In prima zi de la deschidere, 170 de utilizatori de biciclete ”I’Velo” si 85 de inchirieri pentru ”StudentObike” in Cluj-Napoca

Inchiriaza gratuit o bicicleta I’Velo si hai in parc! Centrele de bike-sharing s-au redeschis VEZI VIDEO

Raluca Fiser, Green Revolution: "Ne propunem dublarea numarului de utilizatori pentru bicicletele I’Velo, in 2011"

spot_img

Ultimele știri