Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

S-a descoperit cea mai lunga insecta din lume

In lumea insectelor bat, care se aseamana foarte bine cu o ramurea de copac, s-a descoperit regina insectelor, adica cea mai lunga insecta din lume. Aceasta masoara peste 55 de centimetri si a fost descoperita in padurile tropicale din insula Borneo de amatoarea insectelor bat, Datuk Chan Chew Lun. Insecta a fost dusa la Muzeul de Istorie Naturala din Londra, informeaza Daily Mail.

"Au mai existat doua insecte bat detinatoare de record pentru lungime timp de 100 de ani si este extraordinar faptul ca o alta insecta si mai mare tocmai a fost descoperita", a spus George Beccaloni, curator al insectelor bat, al gandacilor de bucatarie si al lacustelor verzi de la muzeu.

Creatura moarta, o femela, a fost descoperita de un colectionar care a pastrat-o timp de 10 ani. Stapanul acesteia nu era constient de semnificatia insectei pana ce entomologul Datuk Chan Chew Lun a vazut-o in colectie si a realizat ca este o noua specie.

Nu se stie aproape nimic despre biologia si stilul de viata al insectei, desi se presupune ca aceasta ar trai in cei mai inalti copaci din padurile tropicale, fiind astfel foarte greu de gasit.

Corpul acesteia, fara picioare, are o lungime de peste 14 centimetri. Pe langa lungimea sa neobisnuita, si ouale acestei insecte pot fi unice in lume, potrivit lui Beccaloni. Insecta femela care a fost dusa la muzeu, era plina de oua, fiecare dintre acestea avand extensii asemenetoare cu niste aripi.

Numai trei specimene de insecte noi au au fost descoperite pana in prezent, toate in statul malaezian, Sabah din insula Borneo. Precedenta cea mai lunga insecta din lume se numea Phobaeticus serratipes si a fost descoperita in Malaezia si Indonezia.

spot_img

Ultimele știri