Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

S-a dovedit stiintific: Legumele si fructele ne fac mai atractivi

Un studiu realizat de cercetatorii de la University of Nottingham, Marea Britanie, arata ca o alimentatie bazata pe multe legume si fructe ne face mai atractivi. Dr Ian Stephen, profesorul de psihologie care a condus echipa de cercetare, sustine ca morcovii si rosiile ne ofera o un pigment mai atractiv al pielii decat clasicul bronz.

”Daca la alimentatia obisnuita sunt adaugate cinci extra portii de legume si fructe zilnic, acestea cresc nivelul de caroten si ofera pielii tonuri aurii”, explica acesta.

Studentii profesorului Stephen au fost pusi sa manance zilnic, timp de doua luni, cinci portii suplimentare de fructe si legume. La final, studentii au studiat fotografii ale pielii lor in diverse stadii ale experimentului, majoritatea considerand ca noua pigmentatie oferita de vegetale ii face mai aratosi.
Dr Stephen a explicat: ”Oamenii sunt considerati mult mai atractivi daca in pigmentul pielii au nuante de rosu si galben”.

Tonurile mai rosiatice apar atunci cand fluxul de sange este mai mare in organism, mai ales atunci cand are o concentratie mare de oxigen. Profesorul Stephen a inceput studiu fiind inspirat de cartea ”Descendenta omului”, a lui Charles Darwin. In aceasta carte, publicata in 1871, naturalistul englez exploreaza motivele pentru care oamenii au diferite culori ale pielii.

Dr Stephen a inceput sa studieze culorile si factorii biologici care fac ca pielea sa arate mai sanatoasa si mai placuta privirii. Potrivit teoriei darwiniste ”supravietuieste cel care se adapteaza cel mai bine”, oamenii cu un aspect mai sanatos par mai atractivi. ”E bine sa stai intins la soare, insa poti sa te arzi, ceea ce nu se intampla si daca mananci legume si fructe”, ne indeamna Dr Ian Stephen.
 

spot_img

Ultimele știri