Salonul Auto de la Detroit GM dubleaza productia Chevy Volt pe fondul cererii mari

General Motors (GM) intentioneaza sa produca anul acesta 25.000 de autovehicule hibrid Chevrolet Volt, fata de 10.000 cat a avut in vedere initial, pentru a face fata cererii.

Solicitarile pentru hibridul Volt au inceput sa curga, dupa ce modelul a fost desemnat ”Masina anului” in America de Nord, la Salonul Auto de la Detroit, transmite AFP, citata de Mediafax.

”Suntem multumiti si un pic surprinsi de primele comenzi pentru Volt”, a declarat directorul general al GM, Dan Akerson, jurnalistilor prezenti la Detroit. Intrebat daca GM ar putea lansa un model hibrid al Cadillac SRX, seful GM a raspuns ca acest lucru este posibil.

El a adaugat ca va propune dezvoltarea unei versiuni electrice pentru fiecare dintre marcile GM.

Vedeta la Detroit

Hibridul electric scos pe piata de General Motors, a fost desemnat „Masina anului” in America de Nord, la Salonul Auto de la Detroit, ce se desfasoara anul acesta in perioada 10-23 ianuarie. 

Premiul obtinut de Chevy Volt nu a fost totusi o surpriza. Presa de specialitate a a laudat indelung designul hibridului electric, iar Volt mai luase niste premii cu ceva timp in urma, unul dintre ele fiind recent decernat de revista americana „Motor Trend”. 

Pe langa hibridul de la Chevrolet, vizitatorii expozitiei auto au mai putut admira un Ford Focus 100% electric, un monovolum derivat din Toyota Prius si un model hibrid de la Porsche. 

Volt va ocupa parcarea General Electric

Cresterea nesperata a cererilor pentru Volt vine in contextul in care compania General Electric (GE) a anuntat inca de la sfarsitul anului trecut ca va cumpara, pana la sfarsitul anului 2011, GE va achizitiona 12.000 de vehicule General Motors, incepand cu modelul Chevrolet Volt, urmand sa adauge alte vehicule pe masura ce producatorii isi vor extinde portofoliile de vehicule electrice. 

Pana in anul 2015, GE intentioneaza sa cumpere 25.000 de vehicule electrice pentru propriul parc auto si pentru clientii sai care detin parcuri auto. 

Achizitia se va realiza prin divizia Fleet Services din cadrul GE Capital si reprezinta cel mai mare angajament asumat vreodata cu privire la vehiculele electrice.

”Aceasta transformare va fi benefica pentru diviziile noastre si pentru actionari. Adoptarea vehiculelor electrice pe scara larga va incuraja si inovatia in domeniul energiei curate, va consolida securitatea energiei si va aduce valoare economica”, a declarat in urma cu doua luni Jeff Immelt, presedinte si CEO al GE.

Foto: autoblog.com

Raluca Petrescu
 

Cititi si:

Hibridul electric Chevy Volt, declarat „Masina Anului” in America de Nord

GE va achizitiona 25.000 de vehicule electrice pana in 2015

spot_img

Ultimele știri