Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Schimbarile climatice ameninta viata animalelor de casa

Schimbarile climatice ar putea omori animalele de casa, potrivit Societatii Regale pentru Prevenirea Cruzimii fata de Animale (RSPCA) care avertizeaza ca temperaturile aflate in continua crestere cauzeaza dezvoltarea tot mai multor boli exotice printre caini si pisici, relateaza Telegraph.

Oamenii de stiinta avertizeaza ca viermele parazit rotund (dirofilaria immitis), care omoara cainii si vulpile, se raspandeste deja in Marea Britanie unde apar din ce in ce mai multe astfel de cazuri din pricina verilor mai calde si mai umede.

Mai mult, din cauza cresterii numarului animalelor de companie care sunt aduse in Marea Britanie din strainatate fara carantina, riscul raspandirii bolilor exotice devine mai mare.

Membrii RSPCA fac apel la proprietarii de caini si pisici sa ia masuri preventive impotriva acestor boli, in special cand calatoresc in afara tarii. In cadrul unei conferinte organizate de RSPCA la Londra, mai multi experti s-au intalnit pentru a discuta aceasta problema.

Susan Shaw, de la Universitatea Bristol, spune ca dirofilarioza, care este o boala produsa de viermele parazit dirofilaria immitis ce se transmite prin insecte omoarand cainii, pisicile si vulpile, se raspandeste tot mai mult in ultima vreme.

Reprezentantii RSPCA cer sa se faca mai multe cercetari asupra viermilor paraziti si a bolilor exotice. Asociatia a facut apel la proprietarii de animale de companie sa previna raspandirea acestor boli folosind zgarde impotriva puricilor si capuselor si prezentandu-se la doctorul veterinar imediat ce observa o infectie.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri