Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Schinduful sau planta tineretii, acuzat de epidemia E.coli

Cauzele epidemiei cu bacteria E.coli, care a provocat moartea a cel putin 48 de persoane in Europa, raman in continuare invaluite in mister.

Cu toate acestea, apar zilnic noi piste, iar ultima dintre ele duce duce la semintele de schinduf, exportate de egipteni in Franta si in Germania, scrie „Le Monde”.

Schinduful sau planta tineretii, cu flori albe-liliachii si seminte mici, de culoare cafenie, creste si la noi, in special in judetele Constanta si Braila.

De obicei, planta tineretii se cultiva, dar, in unele zone s-a salbaticit, creste spontan, mai ales acolo unde are caldura suficienta.

La o prima evaluare a riscurilor Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC), ca urmare a recentelor cazuri de imbolnavire cu E.coli, semnalate la Bordeaux, Franta evoca in mod clar pista egipteana, care implica semintele de schinduf.

Ancheta asupra intoxicatiei cu seminte de schinduf, condusa de ECDC, a aratat ca pana acum semintele importate din Egipt în perioada 2009-2010 au provocat 2 cazuri de imbolnavire cu bacteria E.coli in Germania si in Franta.

Mihaela Pavnutescu
 
Citeste si: Epidemia E.coli, provocata de o tulpina complet noua a bacteriei
Sursa imbolnavirilor cu bacteria E.coli ar fi seminte germinate produse in Saxonia Inferioara
E.coli, bacteria ucigasa, ar putea avea ca focar un restaurant din Lubeck, nordul Germaniei

spot_img

Ultimele știri