Scoala de vara pentru publicitate eco

Lansarea proiectului „ Plant your Brand” a reunit la Carturesti atat studenti pasionati de publicitatea cat si oameni cu experienta din domeniul ecologiei. Raluca Fiser, director executiv Green Report, Dragos Bucurenci, presedintele Asociatiei MaiMultVerde si Dan Dumitrescu, activist Civika.ro au raspuns intrebarilor studentilor legate de subiecte de mediu.

„ Este foarte important sa identifici canalele si metodele de comunicare pentru a ajunge la sufletului cititorului cu problemele de mediu. Nu poti sa legi miscarea ecologica de publicitatea doar ca este un trend. Companiile trebuie sa se miste in directia ecologica prin actiunile lor”, explica Raluca Fiser.

Dragos Bucurenci le-a recomandat tinerilor sa tina cont de faptul ca responsabilitatea nu trebuie pasata de la unul la altul si ca nu este suficient doar sa arati cu degetul catre vinovat.

„Trebuie schimbata directia spoturilor, sa se faca trecerea de la constientizare la responsabilizare. Suntem un popor constient. Stim care sunt probleme din tara acesta, acum este timpul sa si facem ceva” a declarat Dragos Bucurenci.

Plant Your Brand, prima scoala de vara eco-publicitara, va fi organizata in perioada 26 iulie – 2 august in Delta Dunarii de catre voluntarii de la Advice Students. Initiativa a pornit ca o idee provocatoare de a creste un viitor mai verde prin implicarea tinerilor pasionati de publicitate. Tinerii de la Advice Students doresc sa arate ca advertisingul poate schimba ceva in Romania.

„Ne-am propus sa generam solutii pentru problemele de mediu nu doar sa le nominalizam. Vrem sa crestem nivelul de preocupare pentru mediu”, a declarat Alexandra Tanase, project manager Advice Students.

Cei interesati sa participe la scoala Plant Your Brand trebui sa completeze formularul de inscriere de pe www.plantyourbrand.ro si sa il trimita pana pe 5 iunie la inscriere@plantyourbrand.ro. Participantii la scoala de vara ii vor cunoaste pe Dan Dumitrescu – activist Civika.ro, Teia Catana – presedinte Viitor Plus, Dragos Bucurenci – presedinte MaiMultVerde si Mona Nicolici – CSR Communication Manager Petrom.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Programului Tineret in Actiune si Petrom.

De mai bine de 7 ani, Advice Students coloreaza lumea publicitatii cu proiecte increzatoare, concepute de studenti pentru studenti. Din pasiune pentru idei revolutionare, Advice Students comunica deshis perspectivele sale asupra lumii cu oameni pe masura.

Foto: www.iqads.ro

spot_img

Ultimele știri