Se dubleaza joburile in industria energiei eoliene

Angajarile in industria energiei eoliene se vor dubla in Uniunea Europeana la 330.000 de joburi in 2020, informeaza Reuters. Asociatia Europeana a Energiei Eoliene (EWEA) cere totodata si investitii mai mari in sectorul energiilor regenerabile, pe masura ce guvernele cauta sa stimuleze refacerea economiei.

„Energia eoliana nu are numai potentialul de a satisface marile cereri de electricitate intr-o maniera sustenabila. Aceasta este si un stimulent semnificativ si vital pentru economie”, a declarat Christian Kjaer, director executiv al EWEA.

Aproximativ 12% din electricitatea Uniunii Europene va proveni din energie eoliana pana in 2020, ca parte a planului UE de combatere a schimbarilor climatice si de reducere a dependentei de importurile straine de gaze si petrol de la exportatori precum Rusia.

Sectorul energiei eoliene a angajat 108.600 de oameni in 2007, 58% dintre acestia lucrand in productia turbinelor, iar restul in instalarea si intretinerea acestora, potrivit EWEA. Germania, Spania si Danemarca au beneficiat de 3 sferturi dintre joburi.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri