Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Si animalele isi pot schimba sexul

Schimbarea sexului poate fi o treaba destul de complicata pentru oameni, care implica injectii cu hormoni sau interventii chirurgiale. Pentru unele vietuitoare insa, aceasta transformare este cat se poate de simpla. Transsexualismul este destul de comun in randul creaturilor simple, cum sunt viermii, melcii si unele specii de pesti, potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea Yale, informeaza Science Daily.

Unele specii practica ceea ce se numeste hermafroditism secvential, cu alte cuvinte un individ se naste cu un anumit sex pe care il schimba mai tarziu in viata. De exemplu, viermele marin Ophryotrocha puerilis se naste mascul si poate deveni femela, mai ales masculii de dimensiuni mari intrucat a fi mare e un avantaj doar pentru femela.

Dar schimbarile sexuale nu trebuie sa fie intr-un singur sens. Un bun exemplu sunt pestii gobi. Cand doua femele de pesti gobi se intalnesc, una dintre ele va deveni mascul pentru a se putea imperechea.

Multe animale, precum melcii si ramele, practica si hermafroditismul simultan. Adica cei doi indivizi implicati intr-un act sexual au ambele sexe. Melcii de mare au ajuns chiar la o mica intelegere, un fel de schimb de sperma care asigura astfel fertilizarea ambilor parteneri.

spot_img

Ultimele știri