Solar Impulse, avionul care foloseste doar energia Soarelui, va efectua primul sau zbor international (VIDEO)

Solar Impulse, prototipul elvetian de avion care se alimenteaza doar de la energia Soarelui, va efectua primul sau zbor international saptamana viitoare, catre Bruxelles, a anuntat azi echipa din spatele proiectului.

“Solar Impulse, avionul care nu foloseste combustibili fosili, va incerca sa zboare catre aeroportul din Bruxelles, aceasta fiind prima sa destinatie internationala”, a anuntat echipa care lucreaza la proiect, in cadrul unui comunicat de presa.

“Avionul va fi gata de decolare din 2 mai 2011 si va porni la drum de indata ce conditiile meteo o vor permite”.

Solar Impulse a intrat in istorie in iulie anul trecut, ca primul avion care a zburat non-stop doar prin intermediul energiei solare.

Insa un zbor international, implicand un aeroport strain, va fi “o mare provocare tehnica”, a recunoscut echipa. Au fost nevoie de luni de pregatiri si antrenamente pentru acest zbor, la care a lucrat o intreaga echipa de experti, inclusiv specialisti in meteorologie, planificatori de trasee, controlori de trafic aerian, ingineri si specialisti IT, relateaza Physorg.com.

“Zborul lui Solar Impulse prin spatiul aerian european, si apoi aterizarea pe un aeroport international este o provocare incredibila pentru noi, iar succesul sau va depinde de suportul pe care il primim de la autoritati”, a declarat Andre Borschberg, cel care a pilotat avionul in iulie 2010.

Solar Impulse – best of 2010

Foto: Solarimpulse.com

Florin Tulbure

spot_img

Ultimele știri