Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Stii sa te stergi ecologic pe maini? (Video)

Daca intri intr-o cafenea sau intr-un restaurant, ai la indemana vreo 3 variante ca sa te stergi pe maini: un uscator electric, hartie, reciclata sau nu, ori un prosop de bumbac.

Ce alternativa alegi ca sa fii eco pana in varful unghiilor?

Sa zicem ca ai ales hartia. In acest caz, cercetatorii americanii de la o universitate din Massachusetts te avertizeaza ca nu te-ai indreptat deloc spre cel mai ecologic mod de a te sterge pe maini, chiar daca hartia este ori nu reciclata.

In studiul efectuat de universitarii americani, acestia au luat in calcul intregul „ciclu de viata” al hartiei, de la productie pana la deseu si au ajuns la concluzia ca deseurile nu constituie decat o mica parte din totalul amprentei de carbon a hartiei. Astfel, reciclata sau nu, hartia, mai ales prin procesul de fabricatie, polueaza.

Uscatorul cu aer cald nu este nici el pe placul cercetatorilor, factorul determinant, in calificarea lui ca eco sau non-eco, avandu-l sursele de energie folosite, care pot fi regenerabile sau conventionale.

Care ar fi totusi solutia eco in viziunea cercetatorilor din Massachusetts? Aparatul Dyson Airblade (foto) care reduce, in timpul necesar uscarii mainilor, emisiile de dioxid de carbon cu 90%, prin comparatie cu folosirea hartiei ori a uscatoarelor clasice.

Aparatul consuma cu cel putin 80% mai putina energie, deoarece nu incalzeste aerul pentru a-ti usca apa de pe maini si este deosebit de eficace fiindu-i necesare doar 10 secunde pentru aceasta operatiune !

Daca totusi nu reusesti sa faci rost de acest aparat si vrei cu orice pret sa te stergi pe maini, fara sa folosesti aparate electrice sau hartie, ar mai fi o solutie. La indemana, eficienta si rapida! Pantalonii sau fusta! Cat de igienica sau eco este aceasta varianta? Ramane sa decizi singur.

Mihaela Pavnutescu

spot_img

Ultimele știri