Stinge lumina pe 28 martie!

Romanii sunt invitati pe 28 martie sa se alatura campaniei Earth Hour, organizata de WWF la nivel global, stingand lumina in intervalul 20.30 – 21.30. Scopul campaniei este de a dovedi ca oamenii pot actiona impotriva schimbarilor climatice. Rezultatele campaniei vor fi comunicate liderilor politici care vor fi prezenti la Conferinta Natiunilor Unite pentru Schimbari Climatice din Copenhaga.

“Pe site-ul oficial al campaniei s-au inscris 931 de orase. Din Romania s-au inscris Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Tulcea, Botosani, Timisoara si Iasi. Stingerea becurilor reprezinta un moment de reflectie, un gest atat de mic ne poate micsora foarte mult impactul asupra naturii", a declarat Luminita Tanasie, manager program WWF.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robert Barnett, a transmis un mesaj romanilor prin care ii sfatuieste sa stinga lumina pe 28 martie pentru a contribui la un mediu mai sanatos.

"Mi se pare extraordinar ca milioane de oameni vor stinge lumina la nivel global pentru a promova economisirea energiei si salvarea planetei. Suntem cu toii vinovati de ceea ce se intampla si trebuie sa actionam impreuna. Sunt lucruri mici pe care le poate face orice, trebuie sa incepem cu cei 3 R – redu, recicleaza, refoloseste", a declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

Europarlamentarul Daciana Sarbu, sustinator al campaniei Earth Hour, le transmite romanilor ca acesta este momentul pentru a face ceva pentru mediu. "Atunci cand stingeti lumina de la intrerupator ganditi-va ca aprindeti lumina sperantei", spune Daciana Sarbu.

Ambasadorul Earth Hour Zoli Toth s-a angajat ca va transmite mesajul campaniei in showbiz-ul romanesc, dar si fanilor sai care de-a lungul timpul s-au aratat receptivi in primirea mesajelor ecologiste. “Turneul de reciclare pe care l-am facut in 2008 alaturi de trupa Sistem a avut un mare succes in randul tinerilor. Sper sa reusesc si de data acesta sa le trezesc interesul si sa conving cat mai multi oameni sa stinga becurile », marturiseste Zoli Toth.

In cadrul evenimentului de pe 28 martie se vor stinge luminile la principalele cladiri din Bucuresti – Palatul Parlamentului, Muzeul National de Arta, Ateneul Roman, Opera Romana si Intercontinetal, vor fi organizate petreceri la lumina lumanarilor, iar in Piata Constitutiei, peste 20 de voluntari vor realiza logo-ul campaniei din lumanari.

Earth Hour a fost organizat pentru prima data in Sydney cand 2,2 milioane de oameni si companii au stins luminile timp de o ora. Doar un an mai tarziu, evenimentul a devenit global, antrenand 50 de milioane de oameni din 35 de tari. Constructii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco sau Colosseum-ul din Roma au ramas pe intuneric.

 

spot_img

Ultimele știri