Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

STUDIU. Berea scoate din noi judecati amare

Gustul amarui al berii ne face mai mai putin toleranti cu cei din jur si dispusi sa-i judecam mai aspru, releva un studiu american, potrivit „DailyMail”.

Cu cat o persoana are idei mai conservatoare, cu atat gandurile sale sunt mai puternic influentate de papilele gustative. Rezultatele studiului sugereaza ca bauturile precum berea bruna, bitter-ul sau ginul tonic ar trebui baute cu grija atunci cand suntem in compania prietenilor. Consumate in situatii delicate, ne-ar putea face sa spunem lucruri pe care apoi le vom regreta.

Cercetatorii americani au cerut unui grup de 57 de voluntari sa acorde puncte de la 1 la 100 unui set de scenarii, in functie de gradul lor de moralitate. Situatiile ipotetice includeau povestea unui om care isi mananca cainele dupa acesta a murit, un politician care accepta mita si un student care accepta carti de la biblioteca.

Ei au fost rugati sa isi dezvaluie si orientarea politica. Inaintea si in timpul experimentului, subiectilor le-a fost servita cate o bautura amara, dulce sau apa. Cei care consumasera apa sau bautura dulce au judecat scenariile aproape la fel. Insa cei care au consumat bauturi amare au fost mult mai aspri in judecata, oferind un o medie de 27 de puncte scenariilor.

Cercetatorii de la City University din New York au precizat ca nu este clar de ce gustul are un astfel de efect asupra comportamentului, insa au sugerat ca juratii, de exemplu, ar trebui sa evite mancarurile si bauturile amare inainte de a lua decizii.

 

spot_img

Ultimele știri