Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Studiu: Schimbarile climatice au dus la modificari ale dietei animalelor din Africa

Dintii unor fosile din Africa au scos la iveala faptul ca, in ultimii 10 milioane de ani, ierbivorele si-au schimbat obiceiurile alimentare, trecand de la frunze si arbusti la iarba, se arata intr-un nou studiu al cercetatorilor americani.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Utah au descoperit ca mai multe specii de animale si-au schimbat dietele pentru a se adapta schimbarilor climatice.

Primele care au trecut la consumul de iarba au fost zebrele, mai precis stramosii acestora, in urma cu 9,9 milioane de ani, potrivit studiului, citat de UPI.com.

Aceeasi cale a fost urmata de rinoceri, care si-au schimbat obiceiurile alimentare in urma cu 9,6 milioane de ani, apoi a venit randul stramosilor elefantilor, in timp ce hipopotamii au inceput sa pasca iarba mai incet.

Studiul a mai relevat faptul ca girafele, desi pot ajunge usor la inaltimea copacilor, nu au renuntat nici acum la consumul de iarba.

„Acest record este primul care ilustreaza raspunsul familiilor de ierbivore, in privinta dietei, la aparitia ierbii in sezonul calduros din estul Africii.

Iarba este acum principala mancare a ierbivorelor de acolo”, a declarat Kevin Uno, doctornand in geologie la Universitatea din Utah.
 

 

spot_img

Ultimele știri