Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

SUA interzic clipurile cu acte de cruzime impotriva animalelor

Camera Reprezentantilor din SUA a adoptat un proiect privind interzicerea inregistrarilor video in care sunt prezentate acte de cruzime aplicate animalelor, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Reprezentantii au aprobat aceasta interdictie cu 416 voturi la trei. Textul stipuleaza ca realizarea, vanzarea sau posesia unor asemenea inregistrari video este pasibila de pedepse care pot ajunge pana la cinci ani de inchisoare.

Camera a adoptat textul dupa ce Curtea Suprema s-a pronuntat, in aprilie, impotriva unei prime versiuni a legii adoptata in 1999, care, in opinia Curtii, aducea atingere libertatii de exprimare, prevazuta de primul amendament al Constitutiei americane.

Noul proiect de lege nu se refera la vanzarea sau distributia inregistrarilor video de la vanatoare, pescuit sau orice alt film care infatiseaza activitati de crestere a animalelor.

Acesta defineste inregistrarile video in care sunt prezentate acte de cruzime drept inregistrarile "in care unul sau mai multe animale vii sunt in mod intentionat zdrobite, arse, inecate, sufocate sau trase in teapa".

Textul urmeaza sa fie adoptat si de Senat.

Foto: i40.tinypic.com

spot_img

Ultimele știri