Super-lux si energie verde, intr-un yacht incredibil. Vezi cum arata (VIDEO)

Un yacht ultra-luxos „verde“, adica un adevarat hotel de cinci stele plutitor, este rezultatul uimitor a fuziunii dintre doua branduri de renume din domeniu.

WHY (Wally-Hermes Yachts), compania rezultata in urma fuziunii, a reusit sa construiasca un yacht „verde“ cu dimensiuni enorme: lungime 58 m si latime 38 m.

Acesta a fost testat intr-un rezervor de apa special, din Goteborg pentru a se vedea cum se vor comporta sistemele sale si motorul hibrid in larg.

Nava are o autonomie pentru serviciile auxiliare, fara folosirea generatoarelor, de 10 ore, produce anual

Ambarcatiunea are o suprafata de 3.900 mp si dispune de locuri pentru 16 pasageri si 24 de membri ai echipajului.

Fiind un yacht ecologic, functioneaza pe energie "verde" care economiseste 20-30% din combustibil si 40-50% din electricitatea consumata la bord.

Ambarcatiunea dispune de 960 mp. de panouri solare, care produc zilnic peste 500 kW. In plus, pe langa alte sisteme eco, mai dispune de unul de colectare a apei de ploaie.

Interiorul minunatiei navale este captusit cu piele impermeabila.

Nava are trei punti, o piscina de 25 mp, spa, un helipad de 100 mp, camere de baie, sauna, sala de forta, sala de masaj, o alee pentru promenade, lunga de 130 m, o camera de auditii muzicale, o sufragerie, o sala de cinema, punti insorite, apartamente, terase si locuri de relaxare.

Puntile comunica intre ele cu scari, dar exista si un lift.

Apartamentul proprietarului yacht-ului este la loc de cinste. Cu o suprafata de 200 mp ocupa complet a treia punte. Vederea asupra marii e fantastica de pe terasa proprie cu lungimea de 25 m.

Pentru oaspeti, exista cinci apartamente cu cate doua paturi si cu vedere la mare, amplasate pe puntea de mijloc.

La acest nivel se afla o sala de lectura si cea in care se serveste masa.

Asa arata scheletul navei in faza de constructie.

Vezi un video de prezentare a navei mai jos.

 

Bogdan Tupilat
 

spot_img

Ultimele știri