Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Super-pielea artificiala, creata de cercetatorii de la Stanford (VIDEO)

Elasticitatea este principalul atribut al unui nou material la care lucreaza cercetatorii de la Universitatea Stanford. Iar scopul final al acestui material este folosirea sa pe post de piele artificiala, la robotii viitorului, precum si la oameni, spre exemplu la cei raniti care au nevoie de transplant de piele.

Materialul este atat de elastic incat se poate intinde, in mod repetat, de pana la de doua ori din totalul lungimii sale, in orice directie, si totusi poate reveni la forma initiala, fara niciun fel de riduri sau alte urme.

Elasticitatea este doar una dintre calitatile acestei „super pieli” artificiale cu senzor de presiune incorporat intr-un material transparent, dezvoltat de Zhenan Bao, profesoara la Universitatea Stanford, citata de machineslikeus.com.

„Acest senzor poate inregistra presiunea, fie ca e vorba de o simpla atingere cu degetul, sau presiunea unui elefant care sta intr-un picior. Niciuna nu cauzeaza deformarea materialului”, a declarat Darren Lipomi, cercetator in cadrul acestui proiect.

Mai multe amanunte despre pielea artificiala, in clipul video de mai jos:

Foto: Universitatea Stanford

Florin Tulbure

spot_img

Ultimele știri