Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Tantari modificati genetic pentru a-si ucide puii (VIDEO)

Un experiment al companiei British Biotechnology a produs tantari modificati genetic care isi ucid puii pentru a preveni raspandirea febrei dengue, relateaza The New York Times, citat de Thenews.com.pk.

Tantarii Aedes aegypti, purtatori ai virusului dengue, transmit puilor o gena letala care ii ucide inainte de a ajunge la maturitate. Doar cei de sex masculin pot purta aceasta gena.

Tantarii modificati genetic au fost eliberati pentru prima oara in Insulele Cayman in 2009, pe o arie de 25 de acri. Potrivit unui raport facut public duminica, experimentul  este un succes.

Prin aceasta miscare, oamenii de stiinta spera sa opreasca raspandirea speciei care imprastie virusul dengue, in zonele afectate de aceasta epidemie.

Un experiment din insula Grand Cayman, efectuat in 2010, a redus cu 80% populatia de tantari timp de trei luni. Rezultatele ar putea conduce la o era in care insectele modificate genetic vor fi folosite pentru a ajuta la controlul ingrasamintelor agricole si a bolilor transmise prin intermediul insectelor, precum febra dengue si malaria. Insectele au mai fost eliberate si in Brazilia si Malaezia.

Tantarul Aedes Aegypti, in actiune 

Foto: mosquitoage.org

Florin Tulbure

Citeste si:

Top 11 al celor mai primejdioase animale din lume

Defrisarile cresc riscul de malarie in Brazilia

Bazaitul de imperechere al tantarilor

spot_img

Ultimele știri