Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Taxa de 10 euro pentru fiecare tona de deseuri ce ajung la groapa de gunoi

Normal
0

21

false
false
false

RO
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

Autoritatile intentioneaza sa puna o taxa pentru deseurile ce ajung la groapa de gunoi, pentru a obliga autoritatile locale sa implementeze un sistem eficient de colectare selectiva. In acest fel, cantitatile de gunoi s-ar diminua, iar procentul deseurilor ce pot fi valorificate prin reciclare va creste.

„Ne gandim la o taxa de depozitare de 10 euro/tona. Este foarte important sa facem asta, pe de-o parte pentru ca s-ar reduce cantitatile de gunoi de la groapa. Pe de alta parte, Romania mai este protejata doar pana in 2013 de importurile de deseuri. Dupa aceasta data, ne-am putea trezi cu camioane de deseuri aduse din alte tari si depozitate la gropile romanesti”, a declarat pentru Green Report, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu.

Potrivit acestuia, romanii ar trebui sa plateasca in prezent si alte taxe pentru deseuri, insa acest lucru nu se intampla din cauza masurilor populiste luate de primari.

„Exista o taxa de comunitate care in acest moment nu se plateste. In Romania, doar in 30% din localitati platesc serviciile de salubrizare incluse in aceasta taxa”, a mai spus Ionescu.

Sursa foto: ronduldesibiu.ro

Raluca Petrescu

Cititi si:

Silvian Ionescu: "Ghenele de bloc, principalul obstacol in calea colectarii selective"

CE: Procentul de reciclare din Romania este de 1%, la o medie europeana de 24%

Romanii au colectat selectiv cu 60% mai multe deseuri in 2010

spot_img

Ultimele știri


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2357 Stack trace: #0 /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2357): fclose(false) #1 /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2117): wp_cache_get_ob('<!doctype html ...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!doctype html ...', 9) #3 /home/greenreport/public_html/wp-includes/functions.php(5349): ob_end_flush() #4 /home/greenreport/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/greenreport/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(334): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/greenreport/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/greenreport/public_html/wp-includes/load.php(1252): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2357