Telefonul care se incarca atunci cand tipi la el

O echipa de oameni de stiinta din Coreea de Sud au inventat un dispozitiv care incarca telefonul mobil in timp ce posesorul sau il foloseste intr-o convorbire, potrivit Daily Mail. Gadgetul poate revolutiona eficienta energetica a telefoanelor, permitand incarcarea acestora doar prin simpla utilizare. 

Tehnologia folosita transforma sunetul in energie, iar telefonul se incarca in timpul convorbirii, in functie de volumul vocii. Gadgetul ar putea devina cel mai stresant din istoria telefoanelor mobile, intrucat cu cat utilizatorul va vorbi mai tare, cu atat mai repede se va incarca acumulatorul. 

Inventia va fi o mana cereasca pentru vorbaretii frustrati de capacitatea actuala a unei baterii de mobil. Telefoanele dotate cu acest sistem vor avea insa si un neajuns: posesorii lor vor avea o scuza pentru a vorbi foarte tare si a face zgomot in public. 

Tehnologia utilizata pentru telefoane va putea fi folosita si in cazul playerelor de muzica, deci veti putea incarca aparatul in timp ce ascultati melodia preferata.

Potrivit dr. Sang-Woo Kim, de la Universitatea din Seul, Coreea de Sud, procesul prin care sunetul este transformat in energie este reversibil. 

”Au fost explorate intens mai multe modalitati de a extrage energie. Sunetul care exista permanent in viata noastra de zi cu zi a fost cercetat ca o potentiala sursa. Acest lucru ne-a motivat sa realizam generarea de electricitate din energia sunetului unei conversatii, din muzica sau zgomot”, a declarat dr. Kim. 

Dispozitivul sau este construit din fire de oxid de zinc si 2 electrozi. Deocamdata, tehnologia a fost folosita pentru a converti sunete de aproximativ 100 de decibeli, echivalentul unui trafic zgomotos, intr-o unda de curent. Cercetatorii intentioneaza insa sa imbunatateasca tehnologia pentru a produce si mai multa energie, cu mai putin sunet. 

Raluca Petrescu
 

Cititi si:

PaperPhone: Telefonul viitorului se indoaie (VIDEO)

S-a inventat telefonul mobil alimentat cu Coca Cola

spot_img

Ultimele știri