Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Televizoarele cu plasma vor fi interzise in UE

Televizoarele cu plasma vor deveni urmatoarele victime ale luptei impotriva schimbarilor climatice. Mari consumatoare de energie, acestea vor fi interzise dupa ce va intra in vigoare o noua legislatie ce este pregatita de UE pentru aceasta primavara, informeaza Daily Mail.

Ecranele cu plasma consuma de patru ori mai mult decat televizoarele normale. Acestea vor fi eliminate treptat, urmand exemplul traditionalului bec incandescent de 100W. Initiativa face parte dintr-un plan de reducere a consumului de energie in case eliminand pe rand aparatele care consuma mult pentru a le inlocui cu alternative mai eficiente.

In momentul de fata, familiile au de trei ori mai multe aparate electrice decat generatia precedenta, iar cantitatea de energie consumata s-a dublat. Totusi, ecranele plate LCD, ce devin si ele din ce in ce mai populate, sunt mult mai eficiente energetic decat plasmele. Un televizor de 42 inch consuma mai putin decat unul clasic mult mai mic.

Noile regelementari vor conduce la eliminarea treptata a plasmelor care consuma cel mai mult curent electric, probabil cele mai mari. Initiativa este posibil sa nu afecteze toate produsele in masa, restul vor purta etichete pentru a se face distinctia intre cele mai eficiente energetic si cele mai mari consumatoare de electricitate.

spot_img

Ultimele știri