Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Terrierii britanici sunt amenintati de disparitie!

Terrierii sunt una dintre cele mai amenintate trei specii de caini identificate de Clubul Kennel din Marea Britanie, informeaza Telegraph. Daca inainte se nasteau anual 1.000 de terrieri Sealyham, anul trecut nu au mai fost inregistrati decat 43.

"O reducere atat de drastica a numarului cainilor nu este sustenabila: daca nu este oprita, aceasta rasa de caini va disparea probabil”, Paul Keevil de la Clubul Kennel.

Unul dintre principalele motive pentru declinul cainilor continentali este pasiunea englezilor pentru rase importate, cum ar fi Shih-tzu. Alt motiv ar fi interzicerea taierii cozii cainilor, care a intrat in vigoare din 2006 si care a afectat in principal aceasta specie.

"Plangerile care privesc terrierul Sealyham sunt pe radarul nostru de o vreme din cauza reducerii drastice a numarului lor”, a declarat Paul Keevil de la Clubul Kennel.

"Specia este pe lista celor mai vulnerabile, ceea ce este un motiv de ingrijorare”, a mai adaugat acesta

Terrierii Sealyham fac parte dintre favoritii familiei regale – terrierul Jack al regelui George V care a murit in 1928 a ramas celebru. Printre impatimitii acestei specii s-au mai numarat Elizabeth Taylor si Richard Burton, Humphrey Bogart si Bette Davis.
 

spot_img

Ultimele știri