Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Tomberoanele inteligente, cu panouri solare si compactor de deseuri

Locuitorii orasului Cambridge, din Marea Britanie, isi vor arunca deseurile de-acum incolo in tomberoane speciale, dotate cu un sistem pe baza de panouri solare care compreseaza gunoiul, avand astfel o capacitate de opt ori mai mare decat un tomberon obisnuit.

Revolutionara tehnologie reduce dramatic amprenta de carbon a salubrizarii orasului, pentru ca masinile de gunoi nu vor mai trece atat de des ca sa stranga deseurile.

O data ce se umple la o capacitate de 85%, tomberonul trimite un semnal wireless care alerteaza salubrizatorul ca trebuie golit. Tomberonul inteligent are insa un pret pe masura, costand 3.000 de lire sterline (3.500 de euro), adica de trei ori mai mult decat unul obisnuit.

Deocamdata, acestea au fost introduse intr-un program pilot implementat in zona rezidentiala Green End Road, din Cambridge. Potrivit lui Bob Carter, un reprezentant al municipalitatii, tomberoanele au nevoie de foarte putina lumina pentru a opera. ”O data ce recipientul se umple pana la un anumit nivel, un senzor activeaza compactorul, care taie si striveste gunoaiele. Suntem foarte multumiti de ele pana acum”, spune acesta.

Tomberoanele au o capacitate de 800 de litri si pot ”inghiti” de opt ori mai multe deseuri. Faptul ca salubrizatorii trec de mai putine ori ca sa le descarce reduce costurile pentru contribuabili, dar si amprenta de carbon a orasului.

Alina Popescu
 

spot_img

Ultimele știri