Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Toyota cheama in service peste 100.000 de automobile hibrid, vandute cu defectiuni

Constructorul auto nipon, Toyota, a anuntat ca va retrage de pe piata internationala peste 100.000 automobile hibrid, pentru verificari, deoarece anumite componente ale panoului de bord nu au fost sudate corect, informeaza cotidianul „La Tribune”.

Cele mai multe masini vor fi retrase din SUA, 45.000 de automobile din modelul Highlander Hybrid si 36.700 de automobile Lexus RX 400h.

Din Japonia vor fi aduse in service 11.000 de vehicule hibrid Toyota, in timp ce, in Europa, numarul masinilor retrase se ridica la 15.000.

„Au fost raportate 37 de cazuri de disfunctionalitate a autovehiculelor Toyota hibrid in Europa, dar nu a fost semnalat niciun accident. Masinile vor intra in service pentru verificari care se vor face gratuit”, se arata intr-un comunicat al Toyota.

Toyota a precizat ca este posibil ca vehiculele sa se opreasca din mers, în urma defecțiunilor.

Aceasta retragere este o noua lovitura pentru eforturile Toyota care incearca sa-si refaca reputatia unui constructor auto de calitate, in conditiile in care din 2009 si pana in prezent compania a retras de pe piata mai mult de 9 milioane de autovehicule pentru diverse incidente, dintre care amintim blocarea pedalei de acceleratie sau defectiuni ale sistemelor de franare ce reactionau cu intarziere.

Mihaela Pavnutescu

 

Citeste si: 11 noi modele de masini hibride Toyota pana in 2012
Toyota Prius a fost cea mai bine vanduta masina din Japonia
Toyota isi cere scuze pentru 400.000 de hibride retrase
 

spot_img

Ultimele știri