Toyota va deschide 100 de reprezentante auto verzi

Pana in 2011, Toyota Motor Corp. intentioneaza sa deschida 100 de reprezentante auto prietenoase cu mediul, informeaza Environmental Leader.

Proiectul Toyota promoveaza ideea de reprezentanta auto verde prin propriul complex prototip, care este prevazut cu lubrifianti auto din ulei vegetal, sisteme geotermale de incalzire si reciclarea apei folosita la spalarea automobilelor.

O reprezentanta de distributie si service Toyota din Rockwall, Texas a fost prima care a primit certificatul LEED Gold.

Reducerea cantitatii de deseuri si reciclarea sunt subiecte incluse de Toyota in Raportul de Mediu al Americii de Nord din 2007, care subliniaza progresul companiei de a-si atinge tintele propuse in Planul de Actiune pentru Mediu.

Toyota nu este singura firma auto verde. LaFontaine Automotive Group, care si-a construit recent o reprezentanta auto ce prezinta mai multe branduri in Highland, Michigan, a investit 2 milioane de dolari in initiative verzi. Si General Motors promoveaza conceptul de reprezentanta auto verde in toate centrele GM din SUA.

Trendul reprezentantelor verzi de automobile a fost descoperit anul trecut, MSNBC informand ca cel putin 16 dintre acestea, care ofera multiple vehicule alternative, s-au deschis in 10 state.

Anul trecut Asociatia Nationala a Dealerilor de Automobile s-a alaturat programului Energy Star Challenge al EPA si a cerut celor 200.000 de dealeri membri sa diminueze consumul de energie cu 10% in cele peste 43.000 de facilitati din SUA.

spot_img

Ultimele știri